Kapcsolódó műsor:
Tájak, Ízek, Hagyományok – Bede Róberttel
1. évad 6. rész
Elkészítés
A húst közel egyforma nagyságúra daraboljuk. A burgonyát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A vöröshagymát, paprikát, paradicsomot, fokhagymát felaprítjuk.
A fazék aljába egy fakanál zsírt teszünk, majd ráborítjuk a felaprított vöröshagymát, amit kicsit üvegesre pirítunk, hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot. Pár perc múlva beletesszük a húst és rá a fűszerpaprikát, fekete borsot, a köményt és a felaprított fokhagymát. Állandóan kevergetve megpároljuk. Ha kell pótoljuk a vizet. Hagyjuk főni. Kb. egy óra múlva hozzáadjuk a zöldségeket, a megtisztított, felkockázott burgonyát fehér és sárga répát és rádobjuk a babérleveleket is. További egy órát főzzük. Ezután ízlés szerint sózzuk, és rászórjuk az őrölt paprikát.
Újabb egy óra múltán elkészítjük a habarást. A lisztet a tejföllel, mustárral, citromlével összekeverjük, forró levessel apránként átmelegítjük, majd az egészet a levesre csurgatjuk, és hozzáadjuk a kaprot.
Összeforraljuk, és már tálalhatjuk is.