Paprikás és kakaós kalács

Elkészítés

A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját. Ezt összekeverjük, majd hozzáadjuk az egy evőkanál zsírt. Addig dagasztjuk, amíg szépen elválik a kezünktől a tészta. 1 órára letakarjuk és meleg helyre tesszük kelni.

A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. A megkelt tésztát 2 gombócra osztjuk, majd hosszúkás téglalapokat nyújtunk belőlük a munkalapon. Egyet megkenünk a kakaós töltelékkel és feltekerjük. A másik kinyújtott tésztát a paprikás töltelékkel kenjük meg, és szintén feltekerjük. A kalácsok végét összecsípjük, majd a kivajazott tepsibe tesszük. Kevés tejbe teszünk 2 tk cukrot, elkeverjük, majd a kalácsokat megkenjük vele. Hagyjuk még kelni kb. 1 órát, majd 200°-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük őket.

vissza a listára