PARADICSOM SALÁTA BUGGYANOTT TOJÁSSAL

Elkészítés

A serrano olajhoz összekeverünk fél pohár bazsalikomot, oliva olajat, az egyik serrano chilit és koriander magot egy serpenyőben, és alacsony fokozaton 10 percig melegítjük míg nem érkezik meg az illat:)
Miután levettük a tűzről, szűrjük le, keverjük az olajhoz, így nagyon jó színt és ízt kap.

Keverjük össze a paradicsomot, ribizlit, a citrom levét, a citrom héját, kaprot, koriandert, a bazsalikom egy részét, és egy nagy adag sót. 30 percig hagyjuk pihenni!
Adjuk hozzá az aprított serrano paprikát.

Tálaláshoz: tegyük a salátát a tányérra, tegyünk rá még fűszernövényeket, egy kis serrano chili olajat, őrölt borsot és citrom héjat.

A buggyantott tojáshoz egy mély edényben forraljunk fel 2,5-3 liter vizet.
Tegyünk bele egy kis ecetet. A forrásban lévő, gyöngyöző vízbe merítsünk bele egy merőkanalat. Ebbe üssük bele a tojást.
Óvatosan mozgassuk körkörösen a kanalat, hogy összezárjon a fehérje, majd hagyjuk úgy másfél-két percig főni, vagy ameddig még látjuk a sárgáját, de a fehérje már ténylegesen fehérré válik.
Ekkor emeljük ki a vízből.

vissza a listára