PARADICSOM SALÁTA BUGGYANTOTT TOJÁSSAL, HOLLANDI MÁRTÁSSAL ÉS SÜLT PARADICSOMMAL

Közepes

Elkészítés

A nagyobb paadicsomokat karikázzuk és sepenyőben mindkét oldalát lesütjük. Ha kicsit megfonnyadt, egy tányérra félre tesszük.

Az olajhoz a koriander magot lepirítjuk, olajjal összehevítjük majd leszűrjük.

A kisebb paradicsomokat kockára vágjuk majd aprított zöldfűszerekkel kikeverjük.
A dresszinghez olivát, balzsamecet, sót és citrom levét ízlés szerint kikeverjük, kevés chillit is teszünk hozzá.

A hollandihoz a vajat felolvasztjuk, majd egy szűrőbe rakott papírtörlőn át lecsepegtetjük. Gőz felett egy tányérban folyamatos kevergetés mellett habverővel keverjük a tojássárgáját, apránként adagoljuk hozzá a vizet, majd kevés citromlével, cayenne borssal ízesítjük.

A buggyantott tojáshoz vizet forralunk gyöngyözésik. Ne forrjon!. A vízbe egy csipet ecetet teszünk. Egy merőkanalat a vízbe teszünk, beleütjük egy tojást és hagyjuk 3-4 percig főni majd tálalásig hideg vízbe tesszük.

vissza a listára