Paradicsomos babragu polentával

Elkészítés

Egy lábasban felmelegítjük az olíva olajat és a finomra vágott hagymát és fokhagymát puhára pároljuk, kicsit meg is pirítjuk rajta. Felöntjük a borral, és elfőzzük belőle az alkoholt. Fűszerezzük pirospaprikával és füstölt paprikával, mézzel, sóval és borssal. Hozzáadjuk a beáztatott babot és a paradicsom konzervet, összekeverjük és fedő alatt lassú tűzön sűrűre főzzük, mialatt a bab megpuhul. Főzés közben kakukkfűvel is ízesítjük.

A polentához a vizet és a tejet egy közepes lábasba tesszük és felforraljuk. Adunk hozzá sót, majd beletesszük a kukoricadarát is. Folyamatosan kevergetjük, hogy ne csomósodjon, mintha tejbegrízt készítenénk.

Amikor elválik a lábos aljától a massza, hozzáadjuk a frissen reszelt parmezánt és a végén, amikor már teljesen megpuhult a kukoricadara, egy kis hideg vajat is belekeverünk.

Tálaláskor a babragut a meleg polentára kanalazzuk, meglocsoljuk egy kis olíva olajjal és megszórjuk nagyszemű sóval. Tehetünk rá finomra aprított

vissza a listára