Kapcsolódó műsor:

Jöttünk, Láttunk, Főztünk
1. évad 9. rész
Elkészítés
A paradicsom tatárhoz a színes paradicsomokat nagyon apróra vágjuk. Egy tálban összekeverjük és ízesítjük aprított zöldfűszerekkel, citrom levével és a ribizlivel. Ha kicsit összeértek az ízek gyűrűbe halmozzuk.
A buggyantott tojáshoz vizet forralunk gyöngyözésik. Ne forrjon!. Egy kis fémszűrőbe beleütünk egy tojást és egy tálkába tesszük addig, míg a szűrőn át lecsepeg a folyékony fehérje rész. A vízbe egy csipet ecetet teszünk, óvatosan beleengedjük a tojást és 3-4 percig főzzük. Néha csináljunk egy kis „örvényt” a vízben. Ha elkészült, jeges vízbe tesszük.
A zöldolajhoz a bazsalikomot, a petrezselymet, a kaprot olivaolajjal összeturmixoljuk.
Az olajhoz a koriandert előre pattogásig megpirítjuk, majd amikor megpirult a serpenyőbe beleszűrjük a zöldolajat. Mellé teszünk egy fokhagymát és egy kisebb darab chilli paprikát. 1-2 perc kevergetés után leszűrjük.