Kapcsolódó műsor:

A Világ Késsel-Villával
1. évad 11. rész
Elkészítés
A töltelékhez a cukrot és a vizet feltesszük forrni a fahéjrúddal és pár szelet citromhéjjal. 100 fokig melegítjük, hőmérővel ellenőrizzük. Ezalatt a lisztet fél dl tejjel csomómentesre keverjük és a maradék tejet a vanília rúd magjaival feltesszük forrni. Ha felforrt, hozzáöntjük a lisztes keverékhez, majd az elkészült cukorszirupot is hozzácsorgatjuk kis sugárban és folyamatosan kevergetjük 10 percig, hogy lehűljön. Ehhez adjuk a tojássárgákat, folyamatos keverés mellett. A sodót lefedjük, félretesszük. A sütőt 280-290 fokra melegítjük. A tésztát a muffintepsi mélyedéseibe helyezzük, belenyomkodjuk. Majd ¾-ig töltjük a sodóval és mehetnek is a forró sütőbe. 8-10 perc kell nekik, nem baj ha a tetejükön kis fekete folt lesz.
(Fotó: Sándor Katalin)