Pecsenyekacsa sült, káposztás cvekedlivel töltött rétessel

Elkészítés

A kacsáról levágjuk a püskpökfalatját és a szárnyvégeket. kívül sózzuk, belül sóval, borssal, majorannával bedörzsöljük. Az almából is teszünk 1-2 gerezdet a belsejébe.
Felvágjuk a zöldségeket (zeller, sárgarépa, gyökér, hagyma) és a tepsibe tesszük, rájuk egy kevés paradicsompürét, fokhagymát, 1-2 evőkanál sertészsírt és a maradék almát. Erre az ágyra fektetjük a kacsát, egy kevés vizet töltünk alá és sütőben, fólia alatt, kb. 160 fokon másfél-két órát sütjük.
Ezután a alufóliát levéve 200-220 fokos sütőben kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük.
A tepsiben maradt zsiradékból és a zöldségekből pecsenyelevet készítünk: kissé visszaforraljuk, botmixerrel pépesítjük.
Egy serpenyőben olajon karamellizáljuk a kristálycukrot, és rajta barnára pirítjuk a reszelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk, és amíg pirul, sós vízben megfőzzük a kockatésztát. Miután a káposzta és a tészta hűlt egy kissé, összeforgatjuk őket a serpenyőben, kissé sózzuk, borsozzuk, és egy kevés cukrot is adunk hozzá.
A kiterített réteslapokat olvasztott zsírral megkenjük, belegöngyöljük a káposztás tésztát és a tetejére is kenünk zsírt. 190-200 fokos sütőben ropogósra sütjük.
Tálalás előtt a kacsát és rétest is hagyjuk hűlni, csak utána vágjuk fel.

vissza a listára