Penne Zöldséges, Bazsalikomos Szósszal

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Magas

Elkészítés

Egy nagy lábasban sós vízben feltesszük főni a tésztát. 2 evőkanál olívaolajon megpároljuk a nagyon vékony szeletekre darabolt hagymát, és hozzáadjuk a fokhagymát. Amint megváltozik a fokhagyma színe, kivesszük a serpenyőből. Apró kockára vágjuk a zöldségeket, majd az alábbi sorrendben beledobjuk a serpenyőbe: előbb a sárgarépát, aztán a kápia paprikát, cukkinit, padlizsánt és néhány levél bazsalikomot. A legvégén a kockára vágott paradicsomot, és a maradék bazsalikomot. Kb. 15 percig, együtt főzzük. Leszűrjük a tésztát, és beleborítjuk a serpenyőbe. A tészta vizéből hozzáadunk egy keveset, sózzuk és borsozzuk. Készre főzzük a tésztát, levesszük a tűzről és megszórjuk a reszelt pecorino sajttal. Melegen tálaljuk.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára