Kapcsolódó műsor:

Havas Dóra Tudatos Konyhája
1. évad 7. rész
Elkészítés
A hozzávalókból robotgépben ragacsos tésztát dagasztunk, amit huzatmentes helyen 1 órát pihentetünk. Ezután a tésztából kinyomkodjuk a levegőt, kis golyókat formázunk belőle, amiket koronggá lapítunk és forró serpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt kisütünk. Akkor jó a lepény, ha mindkét oldalán pettyekben kissé megfeketedik és a fordítás után felhólyagosodik.
A májhoz a vajat és az olajat felhevítjük egy nagyobb serpenyőben. Puhára pároljuk és kicsit lepirítjuk rajta a durvára aprított hagymát. Hozzáadom a durvára vágott kaliforniai paprikát és a szeletekre vágott fokhagymát is és mindet puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, 2 percig pirítjuk, majd jöhetnek a fűszerek: füstölt paprika, csili, római kömény, babérlevél, oregánó. Adunk hozzá egy kevés vizet, amit teljesen elforralunk. Belereszeljük ½ citrom héját és belefacsarjuk a levét is, összemelegítjük. Sózzuk, majd az egészet simára turmixoljuk. Visszatesszük a serpenyőbe és hozzáadjuk a tejszínt, összekeverjük és éppen csak összemelegítjük.
A megtisztított, megmosott és szárazra törölt májat vaj és olaj keverékén forró serpenyőben lepirítjuk, hogy belül egy kicsit rózsaszín maradjon. Csak a végén sózzuk és borsozzuk. Összeforgatjuk a kész szósszal, a végén még egy kevés vajjal dúsíthatjuk. Lepénykenyérrel kínáljuk.