Pestós Sült Csirke Francia Rakott Krumplival

60-120 perc
Közepes
Közepes
Átlagos

Elkészítés

Dauphin krumplija: A krumplikat meghámozom, majd egy tálnyi hideg vízbe teszem, s gyakori kevergetés mellett legalább 15-20 percig hagyom ázni. Amíg ázik a krumpli addig az egyik gerezd fokhagymát átpasszírozom, majd a vajjal kikeverem. Ezután konyharuhán vagy papírtörlő segítségével leitatom a krumpliszeletekről a felesleges vizet. Egy közepes tepsit a fokhagymás vajjal kikenek, belefektetem a krumpliszeleteket. A tejszínhez hozzányomom a másik gerezd fokhagymát, borssal, szerecsendióval, sóval fűszerezem, s tejszínnel óvatosan felöntöm a krumpliszeleteket. Végezetül sajtot reszelek rá, s a 150 fokra előmelegített sütőbe teszem, ahol nagyjából másfél óra alatt készre is sül. Pestós sült csirke: A csirkemellet csíkokra vágom, majd egy tálba teszem. Hozzáadok 2-3 teáskanálnyi pestót, kicsit sózom, átforgatom. Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, s ezen színesre sütöm a csirkefalatokat.

vissza a listára