Pirított csirkemáj fehérboros almával

Elkészítés

Az almát és a hagymát felszeleteljük és a vaj és olaj keverékén egy serpenyőben lepirítjuk. Amikor az alma összeesett, a hagyma pedig megpirult, hozzáadjuk a cukrot és a sót és további 1 percig pirítjuk. Kiszedjük a serpenyőből és félretesszük, melegen tartjuk.

A serpenyőbe ismét vajat és olajat teszünk, felhevítjük és magas hőmérsékletre állítjuk a tűzhelyet. A serpenyőbe tesszük a májat és oldalanként 2-2 percig pirítjuk, közben borsozzuk. Közepesen erős lángon további 2 percig főzzük rázogatva, majd sózzuk és a májat kiszedjük a serpenyőből. Félretesszük és melegen tartjuk.

A serpenyőbe öntjük a bort, felkapargatjuk a serpenyőben lepirult hagyma, alma és májdarabokat. Beforraljuk a felére, majd vékony szeletekben hozzáadjuk a vajat. Hozzáadjuk a szójaszószt, borsozzuk a mártást, majd visszatesszük a májat és az almát a serpenyőbe. Összeforgatjuk a finomra aprított petrezselyemmel. Krumplipürével tálaljuk.

A krumplipüréhez a burgonyát krumplinyomóval még forrón összetörjük.

A tejet felmelegítjük és melegen tartjuk.

Közepesen erős láng felett 2-3 percig erőteljesen kevergetjük az áttört burgonyát, hogy a vizet kifőzzük belőle, de nem szabad a pürét megpirítani! Több részletben hozzáadjuk a hideg vajat, közben folyamatosan keverve, habosítva (lehet robotgéppel is). Végük vékony sugárban csorgatva beledolgozzuk a tejet. Tovább habosítjuk, ha kell, sózzuk.

vissza a listára