Kapcsolódó műsor:

Egy Sima, Egy Fordított
2. évad 16. rész
Elkészítés
A hagymát felvágjuk szeletekre, majd a vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket és a legvégén a mézet is. Ha kihűlt kisebb darabokra vágjuk.
A lisztbe keverjük a sót, cukrot és a szódabikarbónát. A liszt közepébe mélyedést készítünk és ide öntjük az írót. Kezünkkel elkezdjük összedolgozni a tésztát, dagasztani nem kell. Amikor kezd összeállni belekeverjük a hagymát is. Ha összeállt kis labdvá, sütőpapíros tepsire tesszük, kicsit belisztezzük és késsel jó nagy mélyedést vágunk bele (kereszt alakban). 2oo fokos sütőben (előmelegítés fontos) sütjük, 35-4o perc alatt szép színe lesz.
(Fotó: Sándor Katalin)