Pirított karalábé barna vajjal és kacsamellel

Elkészítés

A vajat egy serpenyőben addig hevítjük óvatosan, amíg elkezd mogyoróillatot ereszteni és világosbarna színe lesz. Azonnal levesszük a tűzhelyről és átöntjük egy tálkába.

A serpenyőt visszatesszük a tűzhelyre, egy kevés vajat visszateszünk a serpenyőbe (a barna részeket nem). A karalábét ½ cm-es kockákra vágjuk és lepirítjuk a vajon. Közben kakukkfűvel ízesítjük. Aranybarnára pirítjuk a karalábét, majd ha már szép a színe, megsózzuk és hozzáadjuk a durvára vágott, pirított török mogyorót. Végül összeforgatjuk a mézzel és az ecettel. A barnított vajjal meglocsoljuk.

A kacsamelleket felhasználás előtt 30 perccel kivesszük a hűtőből. Éles késsel beirdaljuk rajta a bőrt, gazdagon sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán. Bőrös oldalával lefelé egy nagy serpenyőbe tesszük, amiben kényelmesen elférnek a mellek, és a tűzhelyen közepesen erős láng felett, fedő alatt elkezdjük sütni. 7 perc után átfordítjuk és további 2-3 percig sütjük. Áttesszük egy hőálló edénybe, és 180 fokra előmelegített sütőben 7 percig sütjük.

A sütőből kivéve meleg helyen hagyjuk pihenni pár percig, majd felszeleteljük és a karalábéval tálaljuk.

vissza a listára