Pirított sertés szűz langyos káposztás-kukoricás salátával, pirított burgonyával

Elkészítés

A szűzet kétujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Hirtelen körbesütjük olaj és vaj keverékén. Egy tányérra szedjük, vajat, fokhagymát és zöldfűszereket teszünk rá, hogy aromásabb legyen. Így mehet a sütőbe 100 fokon “átsülni”, 10 percre.
A saláta a kétféle – friss és savanyú – káposztából készül. Ha hosszúak a szálak, átvágjuk kicsit a káposztát. Kevés vajon összemelegítjük őket, de nem forraljuk! Hozzáadjuk a kukoricát is és fűszerezzük sóval, borssal, kevés aprított kakukkfűvel.
A langyos salátára házi majonézt készítünk egy tojás sárgájából, amit egy evőkanál mustárral keverünk ki, óvatosan hozzácsurgatjuk az olajat, sózzuk, borsozzuk, citromlevet teszünk hozzá, hozzákeverjük a tejfölt.
A tepsis burgonyát egészben héjában előfőzzük kissé sós vízben, majd kettévágva jó sok vajon megpirítjuk. A mártást a hús pirítása után maradt anyagból készítjük. Leszűrjük, kissé visszamelegítjük, sózzuk, borsozzuk és vajjal, mustárral, és egy tojás sárgájával dúsítjuk.

vissza a listára