Pisztácia mousse, cseresznye csatnival és pirított pisztáciával

Elkészítés

Mousse
A tejet felmelegítjük, közben a pisztáciapasztához tojássárgát és kristálycukrot teszünk és kevés tej hozzáadásával habverővel alaposan elkeverjük. Egy kevés vízben felmelegítjük a zselatinport, és miután megduzzadt, folyamatos keverés közben ráöntjük a pisztáciát és az vízgőz fölött olvasztott csokoládét. Miután kihűlt, hozzáadjuk a felvert habtejszínt, formákba öntjük és a mélyhűtőbe rakjuk legalább fél órára.

Csatni
Serpenyőben felmelegítjük a cseresznyét, adunk hozzá cseresznyelevet, kevés sót, mézet és vörösbort, végül citromlevet és citromreszeléket is.

A pisztáciamagokat serpenyőben pörköljük, végül porcukrot szórunk rá.

vissza a listára