Pisztácia zöldség korma

Elkészítés

A pisztáciát a tejszínnel késes aprítógépben pasztává őröljük.

Egy közepes lábosba 3 evőkanál olajat öntünk, felhevítjük és megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a finomra vágott gyömbért és a kardamom kivételével a fűszereket, majd 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a pisztácia pasztát is és további 2 percig pirítjuk kevergetve.

A lábasba tesszük a falatnyi kockákra vágott zöldségeket, 5 percig pirítjuk, majd belekeverjük a paradicsomot és a joghurtot. Ízlés szerint sózzuk. Felöntjük annyi alaplével, ami éppen ellepi és 15-20 perc alatt fedő alatt puhára főzzük. Ha kell, a mártáson lazítunk egy kevés alaplével vagy vízzel. A végén hozzákeverjük a kardamom port, tálaláskor friss korianderrel és néhány szem pisztáciával szórjuk meg. Gőzölt basmati rizzsel az igazi.

vissza a listára