Pisztáciás Kekszgolyók

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Magas

Elkészítés

Keverőgépben a vajat habosra verem, majd hozzáadom a porcukrot és azzal is alaposan kikeverem. Egészen alacsony fokozatra kapcsolom a gépet és hozzákeverem a lisztet, majd az aprított pisztáciát és a lime reszelt héját. A massza sűrű lesz. 2,5-3 cm átmérőjű golyókat formázok a tésztából, sütőlapra teszem őket és 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütőm őket, amíg a golyók alja egy kis színt kap. A sütőből kivéve pár percig pihentetem őket a sütőlapon, majd egy tálka sütőcukorba hempergetem a langyos sütiket. Rácson teljesen hagyom kihűlni. Dobozban 3-5 napig jól bírják.

vissza a listára