Pogácsa töpörtyűvel és medvehagymával

Elkészítés

A kovász előkészítése: Előző este etessük meg a kovászt egy kis liszttel és langyos vízzel. Hagyjuk meleg helyen, amíg megduplázza a térfogatát.
Vágjuk apró kockákra a töpörtyűt, és aprítsuk fel a medvehagymát.
Egy tálban keverjük össze a töpörtyűt, a medvehagymát, a sót és ízlés szerint a borsot.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a kovászt, a fehérbort, a tojást és a cukrot. Kb. 10 percig dagasszuk a tésztát, amíg már nem ragad és rugalmas lesz.
Adjuk hozzá a töpörtyűs-medvehagymás tölteléket, és gyúrjuk össze a tésztával, amíg egyneművé válik. Osszuk fel a tésztát egyenlő darabokra. Nyújtsuk ki mindegyiket vékony lapokká. Vágjuk a lapokat egyforma méretű négyzetekre.
Melegítsük elő a sütőt a legalacsonyabb hőfokra (kb. 150°C). Kenjük ki olajjal a tepsit, és helyezzük rá a pogácsákat, egymástól távolabb.
Süssük a pogácsákat kb. 20-25 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek. Az utolsó 5-10 percben fokozatosan emeljük a sütő hőmérsékletét 180°C-ra, hogy ropogós kérget kapjanak.

vissza a listára