Porchetta borsókrémmel, mandarinlekvárral

Elkészítés

A húst szárazra töröljük és éles késsel úgy vágjuk szét, hogy kiterüljön s ezáltal feltekerhető legyen. A petrezselymet az olajjal és fokhagymával együtt pesztóvá zúzzuk, a lapockát sózzuk, borsozzuk, pestóval bedörzsöljük és feltekerjük. Élelmiszeripari spárgával hurkokat húzva szorosan megkötözzük. Minden oldalát megsütjük, megkenjük mandarin- vagy narancslekvárral, mandarinlét öntük alá, hagymát, vajat, rozmaringot és édesköményt vágva mellé lefedve 140 fokos sütőbe tesszük körülbelül 2,5-3 órára. Sütés közben szakaszosan megkenegetjük a gyümölcslé és lekvár keverékével. A borsót megpároljuk forró vízzel, turmixgépbe tesszük, fokozatosan hozzáadjuk a vajat és összekeverjük. Ha a hús puha, a zsályával ízesítjük. Tálaljuk.

vissza a listára