Porchetta egytálétel

Elkészítés

A formázott, előkészített sertés császáthúst, a belső, húsos oldalán sóval, pácsóval, borssal, vágott fokhagymával, frissen vágott petrezselyemzölddel és rozmaringgal ízesítem. Bőrös oldalával kifelé feltekerem és azért, hogy beférjen a háztartási sütőbe, félbevágva hurokkötözéssel formázom. 180 fokos sütőben 2 órán keresztül sötöm, majd feltekerem a hőmérsékletet és 250 fokon, kb 20 percig ropogósítom. Héjában puhára főtt, majd olajban sült burgonyához pirúlt savanyú káposztával, ezeket sóval, borssal ízesítve, hagymával, fokhagymával gazdagítva, a tálalás előtt friss petrezselyemmel megszórva a porchettát falatnyi darabokra vágva és az utolsó pillanatban az egészet összekeverem, nagy közös tálon kínálom, koktélparadicsommal díszítem.

Serényi Zsolt receptje

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára