Posírozott Körtés Torta

30-60 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A bort a cukorral és a fahéjjal közepes lábasba tesszük, felforraljuk. A körtéket meghámozzuk, de a szárukat a gyümölcsön hagyjuk. A lábasba tesszük őket és fedő alatt 5 -7 percig pároljuk, amíg megpuhulnak, de nem esnek szét. Kivesszük a lábasból és hagyjuk őket kihűlni. A vajat és a cukrot a robotgép keverőtáljában habosra verjük. Egyenként hozzáadjuk és beledolgozzuk a tojásokat és a vaníliakivonatot. Hozzáadjuk a tejet, a mandulalisztet és a lisztet és alaposan összedolgozzuk. A kapcsos tortaformát kivajazzuk és megszórjuk liszttel. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A masszát az előkészített formába öntjük és a körtéket egyenletesen elosztva szintén a formába ültetjük. Az előmelegített sütőbe tesszük és 30 percig sütjük a süteményt, majd kivesszük és alufóliával letakarjuk – vigyázva, hogy a körték szára ne szúrja át a fóliát. További 40 percig sütjük, majd szúrópróbát végzünk. Ha a sütemény nem tapad a késre, kivesszük a sütőből és hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt kivesszük a tortaformából. Teljesen kihűtjük, szeletelés előtt meghintjük porcukorral.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára