Kapcsolódó műsor:

Havas Dóra: Álmaim Cukrászdája
1. évad 9. rész
Elkészítés
A sütőt 200 fokra előmelegítjük A tejet, vizet, vajat, cukrot és sót közepes lábosba tesszük. Felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzre és közepesen magas láng felett folyamatosan kevergetjük, amíg elválik a lábos oldalától és vékony filmréteggel vonja be – kb. 2-3 perc. Áttesszük a tésztát robotgépbe, kicsit lehűtjük, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Nyomózsákba tesszük, és egy sütőpapírral leterített sütőlapra kis halmokat nyomunk a tésztából. A gömbök csúcsát nedves kézzel visszanyomjuk. Az előmelegített sütőbe tesszük. 15 perc sütés után a sütőt visszavesszük 160 fokosra és további 20 percig szikkasztjuk a tésztát. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a mascarponét simára keverjük a csokis mogyorókrémmel és nyomózsákba töltjük. Megtöltjük vele a profiterol golyókat és egy tálra rendezzük őket. A bevonathoz a mascarponét kikeverjük a tojássárgájával és a porcukorral. A tejszínből lágy habot verünk és összeforgatjuk a mascarponés krémmel. A töltött tésztagolyókat bevonjuk vele és akár egész éjszakára behűtjük.
(Fotó: Sándor Katalin)