Kapcsolódó műsor:

Egy Sima, Egy Fordított
2. évad 11. rész
Elkészítés
A vajat, margarint feltesszük a vízzel egy edényben. Amikor gyöngyöződni kezd, tegyük bele a cukrot és egy csipet sót, majd szórjuk bele az összes lisztet és egy fakanállal keverjük el csomómentesre. Amikor már kis golyóvá vált a tésztánk, még egy percig hagyjuk a tűzön az edényt és kevergessük, égessük a tésztát. A tojásokat kézi mixerrel keverjük hozzá a tésztához. A tésztát habzsákba töltjük, és egy gáztepsire kisebb halmokat nyomunk. Előmelegített, 200 fokos sütőben sütjük a fánkokat kb. 12-15 percig, aztán levesszük 180 fokra. Mielőtt betolnánk a sütőbe, fröcsköljük meg egy kis vízzel, mert ettől a gőztől fognak majd megemelkedni.
A töltelékhez a tejet és a tejszínt egy edénybe öntjük, majd belekaparjuk a vaníliarúd magjait (az egész rudat is beletehetjük, csak majd vegyük ki belőle), és feltesszük alacsony lángon főni. Mikor forrni kezd, húzzuk le a tűzről. Az egész tojást és a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd két részletben a keményítőt is hozzáadjuk. Keverjük szép fénye
sre, csomómentesre. Ekkor a tojásos keverékhez adjuk a tejet, szépen, lassan csurgatva, hogy a tojások ne kapjanak hősokkot. Folyamatosan kevergessük! Ezután az egész mehet vissza az edénybe, és irány újból a tűzhely. Itt is folyamatosan kevergetni kell, hogy ne kapjon oda, és ne legyen csomós. Pár perc, és a krém besűrűsödik! Csodálatos állaga lesz! Amikor hűtjük a krémet, nyomkodjunk a tetejére egy folpack darabot, ezzel megakadályozzuk, hogy “bőr” képződjön a krém tetején. A kihűlt krémet összeforgatjuk a tejszínhabbal és ezzel töltjük a kis fánkokat
A csokiöntethez a tejszínt felforraljuk és a csokiraöntjük, elkeverjük és mehet is a fánkra!
(Fotó: Sándor Katalin)