Kapcsolódó műsor:
Mihaela Varázslatos Desszertjei
1. évad 5. rész
Elkészítés
Készítsünk egy tortatésztát, majd nyújtsuk ki téglalap alakúra.
Tegye az összes hozzávalót egy kis lábosba vagy serpenyőbe.
Állítsuk a hőfokot alacsonyra, és főzzük/pároljuk az almát 4-5 percig, amíg megpuhul, de ne legyen pépes, maradjon meg egy kis textúra.
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni
Vegyük ki a tésztát a hűtőből, hagyjuk néhány percig szobahőmérsékleten állni, majd nyújtsuk ki téglalap alakúra.
A fölösleget vágjuk le – kb. 30/40 cm-es téglalapot szeretnénk kapni.
Egy 10 cm széles csíkban terítsük szét a zsemlemorzsát.
A tölteléket a tészta közepére tesszük, és 10 cm széles kockát formálunk (azaz annyi tölteléket formálunk, hogy a tészta közepét kitöltse, de a végeken 3 cm-t szabadon hagyunk.
Egy éles késsel a maradék tésztát az oldalán úgy vágjuk be, hogy 1 cm széles csíkokat kapjunk.
A felső és alsó széleket a töltelékre hajtjuk, majd a tésztacsíkokat felváltva a töltelékre helyezzük – mint egy klasszikus fonatot.
Mielőtt a végére érnénk, jól zárjuk le a pitét, és tegyük át egy sütőpapírra helyezett tálcára.
Díszítés
Kenjük meg a pitét olajjal
Szórjuk meg a tetejét cukorral (sütés közben szépen karamellizálódik).
Süssük a pitét 40 percig 190 fokon.