Elkészítés
A pulled porkhoz a sertéslapockát bekenjük olívaolajjal és jó alaposan befűszerezzük (só, bors, barbeque fűszerkeverék). Egy tepsibe helyezzük, és mellé teszünk 1-1 lilahagymát, sárgarépát és szárzellert nagyobb darabokra felaprítva. Kis vizet öntünk alá, és fólia alatt sütjük 140 fokon 6-8 órát. A vége felé levehetjük a fóliát.
Ha langyosra hűlt, két villával vagy az ujjainkkal apró szálakra tépkedjük.
A vékonyra szeletelt lilakáposztát olívaolajon átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Az áfonyaszemeket félbevágjuk, és a káposztához adjuk. Egy kis juharszirupot is adunk hozzá. Készre pároljuk.
A barbeque mártáshoz a szilvát apró kockákra aprítjuk, és barnacukorral karamellizáljuk. Felöntjük a paradicsomszósszal, a kólával, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a cayenne borsot is, valamint a csípős, füstölt paprikát. Mehet hozzá egy kis szója szósz és fehérbor ecet, majd beforraljuk. Ha kész, botmixerrel pürésítjük, majd egy szitán átpasszírozzuk. Ezt megtehetjük rögtön az összetépett hús felett is, hiszen ezzel keverjük össze!
A burgonyát megtisztítjuk, és gyalun hajszálvékonyra szeleteljük. Átforgatjuk a megolvasztott kacsazsírban, sózzuk, borsozzuk. Egyesével lepakoljuk egy tepsibe, amit sütőpapírral béleltünk. 120 fokon 3 órán át sütjük.
Ha kihűlt, letakarjuk, lesúlyozzuk és 8-10 órára hűtőbe tesszük. Felvágjuk kétujjnyi szeletekre, és forró olajban kisütjük.