PULYKAMELL ROLÁD PESTOVAL, ÉDESBURGONYÁVAL

Elkészítés

A pulykamellet szeletekre vágjuk, a levágott hártyás részeket félretesszük, és felhasználjuk a töltelékbe. A hús szeleteket fólia alatt kiklopfoljuk.
A szeleteket megsózzuk.

A töltelékhez összekeverünk tejszínt, tojást, tökmagot, mogyorót, szegfűszeget és a csíkozott paprikát és apróra vágott petrezselymet. Beletesszük a szeletekbe és feltekerjük.
Alufóliából nagyobb darabokat tépünk, beolajozzuk, majd beletesszük a felgöngyölt pulykát és szaloncukorrá formázzuk. Vízben puhára főzzük.
Miután megpuhult kivesszük, kibontjuk a „szaloncukrot” és felkarikázzuk. A karikát szélére állítva egy serpenyőben kevés zsiradékon lepirítjuk.

Az édesburgonyát kockára vágjuk, megfőzzük, majd hideg vajjal pürésítjük sózzuk.
A zellerkockákat kis kockákra vágjuk ,majd olivaolajon megpirítjuk.

A pestohoz diót darabolunk, olivát, bazsalikomot, mentát teszünk és összeturmixoljuk bormixerrel.

A mázat kikeverjük és meglocsoljuk a húskarikákat.

vissza a listára