Kapcsolódó műsor:
A Boldogság Receptjei
1. évad 5. rész
Elkészítés
A negyed fej fokhagymát apróra vágjuk, fél liter tejbe aprítjuk, majd belehelyezzük a 4 szelet lecsontozott pulykamellet és a hűtőben 2-3 óráig állni hagyjuk.
Ezután a vajat felhevítjük, a pulykamelleket lisztbe forgatjuk, megpirítjuk és félrerakjuk.
A maradék fokhagymát vajban üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a bazsalikomot, kakukkfüvet, rozmaringot és lefedve, lassú tűzön, körülbelül 8-10 percig pirítjuk.
25 dkg gombát vékony szeletekre vágunk és hozzátesszük a hevülő fűszerekhez. Mikor már levet eresztett a gomba, akkor megszórjuk borssal és sóval.
Hozzáadjuk a mustárt, majd kevergetve liszttel besűrítjük és lefedve körülbelül 4-5 percig a lassú tűzön hagyjuk, majd felöntjük 2 dl fehérborral és ismét körülbelül 4-5 percig lassú lángon, fedő alatt hagyjuk. Kivajazott tepsibe helyezzük a pulykahusikat, utána nyakon öntjük a gombás mártással. Előmelegített sütőben 180 C fokon körülbelül 15-20 percig arany barnára sütjük. A sütés befejezése előtt megszórjuk a reszelt sajttal és visszatoljuk a sütőbe.
Közben elkészítjük a köretet. 50 dkg előfőzött burgonyát még melegen lepasszírozunk, hozzáadunk vajat, kevés tejet, sót és összekeverjük. Kevés őrölt szerecsendióval meghintjük, a kivájt almákba kanalazzuk, a sütőbe tesszük. A teteje megkeményedéséig sütjük.