Ragacsos csirkeszárnyak, zöldségcsíkok kéksajtos mártogatóssal

Elkészítés

Tedd a mártogatós hozzávalóit tálba, és botmixerrel keverd míg homogén massza nem lesz..
A zöldséget mosd és hámozd meg, majd vágd csíkokra.
Kínáld csirkeszárny mellé vagy önmagában, snacknek.

Keverd a fűszereket össze, majd kóstold meg, hogy harmóniában vannak-e egymással az ízek.
Öntsd a pác felét a szárnyakra és keverd alaposan össze úgy, hogy a minden darabot jól bevonjon. Hagyd békén hűtőszekrényben 1 órát, de akár éjszakára.
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és tedd a húst a sütőzacskóba. Kösd be a száját és tedd egy nagy tepsibe.
Párold 20-25 percig, majd vágd fel a zacskót, terítsd el a szárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsiben úgy, hogy 1 rétegben legyenek.
Süsd a szárnyakat addig, míg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
Vedd ki a tepsiből és még forrón, ecsettel kenj rájuk még egy gyors réteget a pácból.
Tálald azonnal a zöldséggel és kéksajtos mártogatóssal.

Déri Szilvi receptje

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára