Rákóczi túrós

Elkészítés

A lisztet, orcukrot elmorzsoljuk a vajjal és zsírral. Majd hozzáadjuk a többi összetevőt is és tlsztát gyúrunk. Pihentetjük fél órát hűvös helyen. Egy tepsibe helyezzük a kinyújtott tésztát, megszurkáljuk és félig elősütjók 18o fokos sütőben.

Az elősütött tésztára kenjük a lekvárt, majd a túrótölteléket. Ehhez a túrót áttörjük, hozzákeverjük a többi hozzávalót is. Ha szeretnénk, a fehérjét habbá verhetjük külön és úgy forgatjuk bele a túróba.

A túróval 30 percet sütjük.

A cukor kétharmadából vizzel cukorszörpöt főzünk.

A cukor harmadával felverjük a fehérjét, majd hozzácsurgatjuk lassan a cukorszirupot, majd kihűlésig habbá verjük. Rákenjük a picit kihűlt süteményre. Tetejét porcukorral szórjuk sütés előtt. 15-20 perc alatt 140 fokon rászárítjuk a habot.

vissza a listára