Rakott Bárányhúsos Padlizsán

60-120 perc
Közepes
Közepes
Átlagos

Elkészítés

A vékonyra karikázott padlizsánt és burgonyát olajban pirosra sütjük. Finomra vágott vöröshagymán megpirítjuk a bárányhúst, zúzott fokhagymával, őrölt fahéjjal, őrölt borssal, oregánóval, babérlevéllel fűszerezzük. Hozzáadjuk a hámozott, darabolt paradicsomot és alaposan összeforraljuk. Vajból, lisztből, tejből besamel mártást készítünk, sózzuk, borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük. Egy kivajazott sütőtepsibe lerakjuk a burgonyakarikákat, erre rátesszük a paradicsomos húst, befedjük a padlizsánkarikákkal, majd leöntjük a sűrű besamellel. Sok reszelt sajttal a tetején 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára