Rántott Csirke Coleslaw Salátával

60-120 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A csirkét feldaraboljuk. Még a combokat és a melleket is 2-3 darabra vágjuk. A bőrét rajta hagyjuk. A kefírt kevés tabasco szósszal és némi sóval összekeverjük, majd ebben pácoljuk a csirkehúst min. 60 percig, de akár 12 órán keresztül is. A lisztet sózzuk, fűszerezzük fűszerpaprikával, oregánóval, cayenne borssal. A kefírből kivett csirke darabokat megforgatjuk a lisztben, tojásban és zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban 10 perc alatt aranysárgára sütjük. Előmelegített 160 fokos sütőben, vajdarabokkal a húsok tetején, 35-40 perc alatt átsütjük. 1 tojás sárgáját mustárral kikeverünk, az olajat lassan hozzácsurgatva, folyamatos keveréssel majonézt készítünk. Hozzáadjuk a tejszínt, ízesítjük sóval, citromlével, porcukorral, almaecettel, majd borsozzuk. A káposztát nagyon vékony csíkokra vágjuk. Hozzáreszeljük az uborkát és a sárgarépát. Összeforgatjuk a mártással. Ezt kínáljuk a rántott csirke mellé.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára