Red Velvet, Azaz Vörös Bársony Torta

Min: 120 perc
Könnyű
Drága
Magas

Elkészítés

A tésztához kihabosítunk 18 dkg vajat 15 dkg cukorral, 1 vaníliarúd kikapart magjaival és egyesével hozzáadunk 3 tojást. 15 dkg lisztet elkeverünk 1 kiskanál sütőporral, egy csipet sóval, 3 dkg kakaóval és két részletben hozzáadjuk a vajas masszához. Végül kikeverünk 20 ml málnalikőrt 2 evőkanál céklaporral és hozzákeverjük a tésztához. Egy 18 cm-es kapcsos formát kivajazunk, sütőpapírt vágunk az aljára és az oldalára, majd ismét kivajazzuk. 170 fokon sütjük kb. 1 órán keresztül. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez kihabosítunk 24 dkg vajat 40 dkg cukorral és hozzáadunk 8 dkg krémsajtot. A kész tortát háromba vágjuk és megtöltjük a krémmel. Hűtőbe tesszük 45 percre, majd a maradék vajkrémmel vékonyan ismét bekenjük. Előkészítjük az 1 kg marcipánt, amit átgyúrunk, kinyújtjuk és befedjük vele a tortát.

vissza a listára