Ricottás-fahéjas ravioli sütőtökkrémmel, gesztenyével és szalonnával

Elkészítés

A raviolihoz a felvert tojásokat 200g liszttel egy tálba tesszük és 15 percig dagasztjuk, Amennyiben nem elég rugalmas a tészta, öntsünk hozzá kevés langyos vizet és ha kell, lisztet. A dagasztott tésztát folpackba tesszük és 30 pedig hűtőben pihentetjük. A töltelékhez összekeverjük a ricottát, a parmezánt, szerecsendiót, borsot és egy kevés fahéjat, habzsákba töltjük. Nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, nyomjuk rá a ricottakrémet, a tészta szélét kenjük be vízzel. A tetejére egy másik ugyanolyan formára vágott tésztát teszünk ügyelve arra, hogy a tésztalapok között ne maradjon levegő. Kör formájú kiszúróval formára vágjuk a raviolit.

Közben elkészítjük a sütőtökkrémet, melyhez egy serpenyőben olívaolajon apróra vágott újhagymát és fokhagymát párolunk lassú tűzön. Hozzáadjuk a sütőtököt és sózzuk, valamint lassan, apránként a zöldség alaplét is. Botmixerben pürésítjük és fahéjjal ízesítjük.

A szalonnát felkockázzuk, egy serpenyőben megpirítjuk. A hőkezelt (főtt vagy pirított) gesztenyét aprítógépben darabosra aprítjuk.

Sós vízben megfőzzük a raviolit, majd kevés vajon átforgatjuk. Tálalásnál alulra kerül a sütőtökkrém, rá a ravioli, és erre kerül a szalonna és a gesztenye.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára