Kapcsolódó műsor:

Antonio És Michael: Apa És Fia A Konyhában
1. évad 13. rész
Elkészítés
A raviolihoz a felvert tojásokat 200g liszttel egy tálba tesszük és 15 percig dagasztjuk, Amennyiben nem elég rugalmas a tészta, öntsünk hozzá kevés langyos vizet és ha kell, lisztet. A dagasztott tésztát folpackba tesszük és 30 pedig hűtőben pihentetjük. A töltelékhez összekeverjük a ricottát, a parmezánt, szerecsendiót, borsot és egy kevés fahéjat, habzsákba töltjük. Nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, nyomjuk rá a ricottakrémet, a tészta szélét kenjük be vízzel. A tetejére egy másik ugyanolyan formára vágott tésztát teszünk ügyelve arra, hogy a tésztalapok között ne maradjon levegő. Kör formájú kiszúróval formára vágjuk a raviolit.
Közben elkészítjük a sütőtökkrémet, melyhez egy serpenyőben olívaolajon apróra vágott újhagymát és fokhagymát párolunk lassú tűzön. Hozzáadjuk a sütőtököt és sózzuk, valamint lassan, apránként a zöldség alaplét is. Botmixerben pürésítjük és fahéjjal ízesítjük.
A szalonnát felkockázzuk, egy serpenyőben megpirítjuk. A hőkezelt (főtt vagy pirított) gesztenyét aprítógépben darabosra aprítjuk.
Sós vízben megfőzzük a raviolit, majd kevés vajon átforgatjuk. Tálalásnál alulra kerül a sütőtökkrém, rá a ravioli, és erre kerül a szalonna és a gesztenye.
Fotó: Sándor Katalin