Ricottás, spárgás pite

Elkészítés

A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk és 2 db hosszú téglalapot vágunk belőle. Széleit 1,5 cm-es sávban villával benyomkodjuk, a maradék felületet sűrűn megszurkáljuk, hogy sütéskor ne emelkedjen fel. A széleit bekenjük a kissé felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.

A zöldspárga fás végét letörjük, a spárgát megtisztítjuk és falatnyi darabokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, hosszában negyedeljük. Sós, forrásban levő vízbe dobjuk az előkészített spárgát, sárgarépát és zöldborsót és 2 percig főzzük, amíg élénk színűek lesznek, majd azonnal leszűrjük.

A ricottát és a mascarponét keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a zöldfűszereket és a citrom reszelt héját. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük. A krémet kettéosztjuk és a kihűlt, elősütött tésztára kenjük. Elrendezzük rajta az előfőzött zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és reszelünk rá egy kevés parmezánt. Visszatesszük a sütőbe és 20 perc alatt készre sütjük.

vissza a listára