Kapcsolódó műsor:

Itália Ízei Antonio Passarellivel
1. évad 3. rész
Elkészítés
Jól megsózzuk a vizet, ha forr, feltesszük főni a rigatonit. Egy serpenyőben kevés olíva olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, és hozzáadunk egy gerezd fokhagymát egészben. Pár percig hagyjuk a fokhagymát puhulni, majd kiszedjük a serpenyőből. Hozzáadunk a hagymához az apró kockára vágott paprikákat, végül a paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, belerakjuk a friss, apróra vágott bazsalikomot, és kb. 20 percig együtt főzzük. A tésztát félkész állapotban leszűrjük, majd a szószban főzzük készre. Ha elkészült, levesszük a főzőlapról a serpenyőt, és beleszórjuk a parmezán sajtot . Melegen tálaljuk.
Fotó: Sándor Katalin