Kapcsolódó műsor:

Piríts Rám!
1. évad 9. rész
Elkészítés
A petrezselyem olajhoz kikészítünk egy tál jeget és felöntjük hideg vízzel.
A petrezselymet forrásban lévő vízbe dobjuk, 1 percig főzzük és azonnal a jeges vízzel teli tálba dobjuk, így megőrizzük a színét és az ízét.
Papírtörlővel szárazra töröljük, turmixgépbe tesszük, felöntjük az olajjal és leturmixoljuk. Finom lyukú szűrőn leszűrjük és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vaj felét az olajjal, rádobjuk a finomra vágott hagymát és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a szalonnát és további 5 percig pirítjuk, ügyelve rá, hogy a hagyma ne kapjon színt. Belekeverjük a rizst, összeforgatjuk és hagyjuk a rizst is üvegesre pirulni.
Merőkanalanként adagoljuk hozzá a forró alaplevet, kevergetve főzzük a rizst, majd kb. 10 perc után hozzáadjuk a zöldborsót és azzal együtt folytatjuk a főzést, kevergetést. Ezt addig csináljuk, amíg a rizs fogkeményre fő és az étel leveses állagú.
A végén hozzákeverjük a maradék vajat és a reszelt parmezánt és lefedve pár percig pihentetjük. Finomra aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Azonnal fogyasztjuk.
A kacsamájat megtisztíjuk, ha kell, feldaraboljuk, szárazra töröljük. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, rátesszük a májat és oldalanként 2-2 percig pirítjuk, közben borsozzuk.
Ha szépen megpirult és a közepe még kissé rózsaszín, de nem véres, levesszük a tűzről és megsózzuk, mellé dobunk egy kis darab vajat és összeforgatjuk vele. A risi e bisi tetejére helyezve tálaljuk, meglocsoljuk petrezselyem olajjal és finomra aprított petrezselyemmel megszórjuk.
Az amarettihez válaszd szét a tojásokat, tedd egy tálba a fehérjét, és egy csipet sóval verd kemény habbá. Add hozzá a cukrot, csepegtess bele kevés mandulaaromát, majd verd tovább. Apránként adagold hozzá a mandulalisztet, és óvatosan keverd addig, amíg a massza homogén nem lesz. Ügyelj arra, hogy a hab ne törjön össze.
A tésztát töltsd át habzsákba, és nyomj belőle kisebb halmokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire, egymástól nagyobb távolságra. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Tálaláskor szórd meg porcukorral.