Kapcsolódó műsor:

Antonio És Michael: Apa És Fia A Konyhában
1. évad 16. rész
Elkészítés
Lágy tésztát készítünk: eldolgozzuk a vajat a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a többi hozzávalót is, és jól összedolgozzuk géppel. Labdát formálunk belőle, folpackba csomagoljuk és 30 percig hűtőben pihentetjük. Cukrászkrémet készítünk: vaníliarúddal ízesített tejet forralunk. Mixerben habosra keverjük a tojást és a cukrot, és óvatosan hozzáadjuk a lisztet, hogy ne legyen csomós. A tejbe csurgatjuk a keveréket és folyamatosan kevergetjük. 82-84 fokosra melegítjuk, amíg a krém besűrűsödik, de fontos, hogy ne forraljuk. Vaníliás tejben megfőzzük a rizst, cukorral, vaníliakivonattal és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a cukrászkrémet, 2 tojást és a vajat. A tésztát kisebb piteformákba helyezzük és 10 perc alatt sütőben elősütjük. Kivesszük, belekanalazzuk a tölteléket és 40 perc alatt készre sütjük 180 fokos sütőben.
Fotó: Sándor Katalin