Ropogós alapú torta, vaníliás mouseline és friss erdei gyümölcsökkel

Elkészítés

A tésztát éles késsel téglalap alakúra vágjuk, majd 200 fokon 20 percig sütjük.

Krém:

Egy vastag aljú lábasba tegyük a tejet és a sót, majd főzzük közepes lángon.

Egy tálban keverjük össze a tojássárgákat a cukorral és a keményítővel. *Az ideális az, ha fakanállal vagy fakanállal csak simára keverjük. Ha mixerrel keverjük, a tojássárgája túl világossá válnak, és nem lesz szép sárga a krémünk.

Amikor a tej már gőzölög és jól felforrt, vegyük le a tűzről, és vékony sugárban folyamatosan kevergetve öntsük a mennyiség ¼-ét a tojássárgákra,. Ezt azért tesszük, hogy a készítményt temperáljuk (hőkiegyenlítést végezünk), így elkerüljük, hogy a sárgája megfőjjön.

Miután jól elkevertük, adjuk a tojásos keveréket a tejhez, és közepes vagy alacsony hőfokon főzzük tovább.

Folyamatosan keverjük, amíg a keverék besűrűsödik, és ha megkóstoljuk, már nem érezzük a keményítőt, kb. 2-3 percig.

Amikor a krém elkészült, letakarjuk fóliával, de vigyázzunk arra, hogy a fóliát közvetlenül a krém felszínére tegyük, nem az edényre, így elkerüljük a kéreg kialakulását, és addig hagyjuk szobahőmérsékleten, amíg teljesen kihűl.

A krémet egy tálba tesszük, keverjük össze, legfeljebb egy percig.

Ezután folyamatos keverés mellett fokozatosan adjunk hozzá kevés vajat, amelynek szintén szobahőmérsékletűnek kell lennie.

Légies, nagyon sima krémet fogunk kapni.

Tegyük a krémet egy habzsákba, és kenjük a tésztára.

Díszítsük friss gyümölcsökkel

vissza a listára