Rosé kacsamell burgonya fánkkal, házi lekvár meglepetéssel

Elkészítés

A kacsamellet beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben zsiradék nélkül bőrén kezdve körbe sütjük. Egy kisebb tepsiben a sütőbe rakjuk 110 fokon, 10-15 percre, attól függően, mennyire szeretnénk átsütni.
Az előfőzött kihűlt burgonyát összetörjük és liszttel, élesztővel, sóval, borssal, vajjal és egy egész tojással tésztává gyúrjuk. A kész tésztát konyharuha alatt pihentetjük.
Kanállal egy mélyebb serpenyőben forró olajba szaggatjuk a fánkocskákat és kisütjük.

A hagymalekvárhoz a lilahagymát félbevágjuk és felszeleteljük. Cukrot olvasztunk, majd elkeverjük benne a hagymát. Hozzáadjuk a balzsamecetet és a bort, sózzuk, borsozzuk és alaposan felmelegítjuk / forraljuk. Egy kevés vajat is teszünk hozzá. Ha már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a házi lekvárt (például rebarbarás – gyömbéres lekvárt), egy kevés vizet és készre főzzük.

vissza a listára