Rostlapos hal-filé szezonális zöldségekkel

Elkészítés

Gersli saláta: A gerslit 2-3-szoros lobogó vízmennyiségben főzzük.

A sárgarépákat egészben előfőzzük almalében (mivel édes, higíthatjuk kis vízzel). Felforraljuk, darabolt gyömbért rakunk bele, és 7-8 percig főzzük, hogy a répák közepe még roppanós maradjon. Kivesszük a főzőléből és lecsepegtetjük a répákat.

A halat megtisztítjuk, a filé szeleteket irdaljuk, 4-5 cm-es szeletekre vágjuk, kissé sózzuk/borsozzuk és citromlevet csepegtetünk rá. A serpenyő aljára sütőpapírt rakunk, beolajozzuk, azon megpirítjuk a diót, és a halszeleteket is elkezdjük sütni.

Melléjük férnek még a félbevágott sárgabarackok – ezeket kivesszük, amint kissé megpirultak (ne süljenek túl).

Elkészítjük a zöldfűszeres pasztát: a zöldeket közepesre aprítjuk, mellé friss citromhéjat reszelünk, öntünk rá egy tk chiliszószt, 1-2 ek szőlőmagot vagy olívaolajat és összekeverjük.

A zöldfűszer paszta felébe beleforgatjuk a kész gerslit, és hozzá egy kevés durvára darabolt pirított dióbelet keverünk. A másik feléhez kevés citromlevet adunk és azzal díszítjük majd a kitálalt ételt.

Tálalás: a gerslire helyezzük a répát, rá a halszeleteket, pasztát, diókat, kis sót és mellé jönnek a barackok.

vissza a listára