Rugelach kuglóf

Elkészítés

A lisztet, a sót, a vajat és a krémsajtot, valamint a tojássárgáját késes robotgéppel összedolgozzuk. Kézzel átgyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk, és 2,5 cm vastag korongokat formázunk belőle. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben hűtjük éjszakán át.
Előmelegítjük a sütőt 180 ° C-ra, és két sütőlemezt bevonunk sütőpapírral.
A tésztát gyorsan kinyújtjuk kbe 0,3 cm vastagságú körré. Megkenjük a szilvalekvárral, ée meghintjük az apróra vágott dióval .
Pizzavágóval vagy nagyon éles késsel tizenkét egyenlő részre vágjuk, majd feltekerjük. A tepsire pakoljuk, és 20 percig sütjük.
Egy nagy tortaformát alaposan kivajazunk és kilisztezünk, majd belepakoljuk a rugelach-okat úgy, hogy mindegyik köre szórunk a csokilencséből. Picit megnyomkodjuk, és visszatoljuk a sütőbe 20 percre. Miután teljesen kihűlt, kiborítjuk és felszeleteljük.

Ha nagyon extrát szeretnénk, mehet a tetejére tejszínhab is.

Bodrogi (Fűszeres) Eszter receptje

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára