Rugelach

Elkészítés

Robotgépben összedolgozzuk a krémsajtot, a vajat és a cukrot. Hozzáadjuk a lisztet és a sót , összegyúrjuk. Ketté osztjuk, korongot formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és min. 1 órára, de jobb, ha egész éjszakára a hűtőbe tesszük. A töltelékhez a lekvárt egy kis lábasban felmelegítjük, hogy könnyen kenhető legyen. Egy közepes tálban összekeverjük a finomra vágott pekándiót, a csokoládét, a mazsolát és a cukrot. Amikor a tészta pihent, kivesszük a hűtőből, 10 percig hagyjuk felengedni. Lisztezett deszkán mindkettőből kb. 30 cm átmérőjű korongot nyújtunk. A korongokat megkenjük 3-3 evőkanál lekvárral, majd elosztjuk rajta a diós keveréket. Egy sütőpapírt ráborítunk és kissé lenyomkodjuk a tölteléket, hogy könnyű legyen majd feltekerni a süteményt. A korongokat egyenként 16 szeletre vágjuk és mint a kifliket, feltekerjük a tésztát. Sütőlapra helyezzük, majd megkenjük a tojás és tej keverékével, sütés előtt 30 percre behűtjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 22-25 perc alatt készre sütjük.

vissza a listára