Kapcsolódó műsor:
Paprika Pékség
1. évad 14. rész
Elkészítés
A négybe vágott paradicsomot és lilahagymát a fokhagymával együtt egy tepsibe tesszük, sózzuk borsozzuk majd nyakon öntjük olívaolajjal. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg levet ereszt és karamellizálódni kezd a paradicsom. Ha ezzel megvagyunk, az összesült zöldségeket egy lábosba tesszük, majd botmixerrel enyhén darabosra turmixoljuk. A leves térfogatát zöldségalaplével növeljük, amikor elértük a kívánt állagot, friss bazsalikommal, ízlés szerint sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük. Ha szeretnénk, hogy igazán különleges legyen ez a fogás, utolsó lépésként egy kevés focacciát turmixolhatunk hozzá, ezáltal egy gazdag, testes ételt kapunk. Tálaláskor friss bazsalikomot és parmezánt használhatunk, esetleg egy kis olívaolajjal is meglocsolhatjuk.