Kapcsolódó műsor:

Szezonról Szezonra
1. évad 15. rész
Elkészítés
A hagymát nagyon vékony szeletekre vágjuk. Az ecetet a cukrot a borsot és a vizet a felszeletelt hagymával együtt egy kis lábasba tesszünk és felforraljuk. A forralás után azonnal lehúzzuk a tűzről és félretesszük, hagyjuk a hagymát kihűlni az ecetes lében.
Ha konzerv babot használunk, lecsepegtetjük. A szárazbabot pedig főzzük elő sós vízben egy két babérlevéllel, és ezt is csepegtessük le.
Egy serpenyőben egy evőkanál olajat felhevítünk és rádobjuk a felaprított bacont és hagymát. Ezeket pirosra pirítjuk, majd felöntjük fehér borral és ezt el is főzzük. Őrölt borssal fűszerezzük, adunk hozzá egy kevés magos mustárt és balzsamecetet is. Végül hozzáadjuk a tejszínt és belereszeljük a sajtot, és addig kevergetjük, amíg a sajt elolvad. A bab csak akkor kerül bele, ha már egy krémes, sűrű, fűszeres alapunk van. Csak a végén sózzuk, ha igényli az étel.
Pirítósra kanalazzuk, pácolt hagymával és buggyantott tojással tálaljuk.