Kapcsolódó műsor:

Régi Ízek Nyomában
1. évad 11. rész
Elkészítés
A vaj 80%-át összegyúrjuk a liszt 20 %-val. Ezt négyzetesre formázzuk, jó ujjnyi vastagra.
A maradék hozzávalókból tésztát gyúrunk. Legyen szép sima a felülete. Kis cipó formában tesszük a deszkára és 4 fülecskét nyújtunk rá. Középre tesszük az előzőleg begyúrt “lisztes vajat” és ráhajtjuk a füleket. Így a vajas rész alatt és fölött is ugyanolyan vastagságban lesz tészta. Hosszúkás téglalapra nyújtjuk és szimplát, majd duplát hajtunk rá. Ezt még legalább egyszer megismételjük. A hajtások között fél órát pihentetjük hűtőben, folpackba csomagolva.
A kész tésztát vékonyra nyújtjuk, ujjnyi széles csíkpkat vágunk, amiket feltekerünk a csövekre. Úgy tekerjük, hogy fedésben legyen a tészta, tehát ne tudjon szétnyílni. Tojással lekenjük és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni a tésztacsöveket.
kenéshez: tojás, sajtos rolócső
A töltelékhez a tejszínt a sárgájákkal és a sajttal feltesszük főni. Sózzuk ízlés szerint, de ez a krém inkább sós legyen, hiszen még vajjal fogjuk habosítani ha kihűlt. Habzsákból betöltjük a rolókat, két oldalról, majd a végüket reszelt sajtba nyomjuk.