Sajtos roló

Elkészítés

A vaj 80%-át összegyúrjuk a liszt 20 %-val. Ezt négyzetesre formázzuk, jó ujjnyi vastagra.

A maradék hozzávalókból tésztát gyúrunk. Legyen szép sima a felülete. Kis cipó formában tesszük a deszkára és 4 fülecskét nyújtunk rá. Középre tesszük az előzőleg begyúrt “lisztes vajat” és ráhajtjuk a füleket. Így a vajas rész alatt és fölött is ugyanolyan vastagságban lesz tészta. Hosszúkás téglalapra nyújtjuk és szimplát, majd duplát hajtunk rá. Ezt még legalább egyszer megismételjük. A hajtások között fél órát pihentetjük hűtőben, folpackba csomagolva.

A kész tésztát vékonyra nyújtjuk, ujjnyi széles csíkpkat vágunk, amiket feltekerünk a csövekre. Úgy tekerjük, hogy fedésben legyen a tészta, tehát ne tudjon szétnyílni. Tojással lekenjük és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni a tésztacsöveket. 

kenéshez: tojás, sajtos rolócső

A töltelékhez a tejszínt a sárgájákkal és a sajttal feltesszük főni. Sózzuk ízlés szerint, de ez a krém inkább sós legyen, hiszen még vajjal fogjuk habosítani ha kihűlt. Habzsákból betöltjük a rolókat, két oldalról, majd a végüket reszelt sajtba nyomjuk.

vissza a listára