Kapcsolódó műsor:
Paprika Pékség
1. évad 1. rész
Elkészítés
Első lépésben készítünk egy besamelt, na de nem a klasszikus módon, ugyanis tej helyett sört használunk.Egy lábosban vajat olvasztok, majd hozzákeverem a már kimért lisztet. Amint szépen elkeveredett, lassan, adagolva hozzáöntöm a sört. Ehhez a mennyiséghez úgy 3 dl-t. Folyamatos keverés mellett, azt kell látnom, hogy a liszt kezd dagadni… Sűrűsödik a mártás. Amikor elértük a megfelelő állagot, nem túl sűrű-nem túl híg, szépen apránként elkezdjük adagolni a sajtokat, amiket lereszeltünk. Alacsony lángon addig kevergetem, míg teljesen homogén nem lesz. Fűszerezem, én most chilit, fokhagymát és mustárt használtam, mert szerintem ezek passzolnak a sajtokhoz, amiket használok. Viszont a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen, mindenkinek a saját ízlésére van bízva, hogy mit szeretne érezni a sajtok íze mellett. Miután elkészült a sajtszósz, egy szép vastag szeletet hasítok a friss kenyerünkből, bőségesen megkenem, majd grill üzemmódon sütöm a szendvicseket addig, míg aranybarnára nem pirulnak. Tálaláskor korianderrel vagy petrezselyemmel meghintem.