Sárgaborsópüré mángolddal és sült csirkemellel

Elkészítés

A sárgaborsót kuktában előfőzzük annyi vízben, ami bőven ellepi.

A hagymát finomra vágjuk, a sárgarépát kockázzuk, a fokhagymát vékonyra vágjuk. A zöldségeket serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a sót, borsot, babérleveleket, majd 2 evőkanál olívaolaj társaságában közepes lángon dinszteljük.

A sárgaborsót leszűrjük, majd a serpenyőben készült zöldségekhez adjuk, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a rozmaringot. Körülbelül 15-20 percig főzzük, addig, amíg megpuhul.

A megpuhult sárgaborsót levesszük a tűzhelyről, kikanalazzuk belőle a babérleveleket és a rozmaringot, majd a serpenyő tartalmát robotgépbe öntjük, belefacsarjuk a citrom levét, 2 evőkanál olíva olajat adunk hozzá, és krémesre turmixoljuk.

A mángold szárait kivágjuk és finomra aprítjuk, a leveleket durvára vágjuk. A vaj és az olaj keverék egy nagy serpenyőben lepirítjuk a szárakat, közben hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és a fűszereket. Amikor a szárak megpuhultak, a leveleket is a serpenyőbe tesszük és addig pirítjuk, amíg ezek is összeesnek.

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Magas lángon körbe pirítjuk a hússzeleteket, a serpenyőbe dobunk pár gerezd fokhagymát és 1 nagy ág rozmaringot és a vajat. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10 percig sütjük.

Tálaláskor a sárgaborsó pürére kanalazunk a mángoldból és mellé teszünk egy szelet húst. A hús szaftjával meglocsoljuk az ételt és azonnal fogyasztjuk.

vissza a listára