Savanyú bableves füstölt hússal, kolbásszal

Elkészítés

A vöröshagymát megtisztítjuk. A füstölt tarját kockákra vágjuk.

Egy fazekat félig teszünk vízzel, beleborítjuk a leszűrt babot, a füstölt tarját, az egész hagymát, a babérlevelet és a sót. Feltesszük főzni, és kb. két óra múlva belekerülhet a megtisztított, kockákra vágott burgonya és a felszeletelt kolbász. Kicsit tovább főzzük, majd rántást készítünk hozzá. A zsírban a lisztet zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről félrehúzva beletesszük a fokhagymát, az őrölt paprikát, az őrölt borsot és felengedjük tejföllel.

Amikor a krumpli is megpuhult, ráöntjük a rántást, összeforraljuk, és ecettel savanyítjuk, majd tálaljuk.

vissza a listára