Serpenyős Csirkemell Karfiolrizzsel

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Alacsony

Elkészítés

A csirkemellet kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk és 1 bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Forró serpenyőben vaj és olívaolaj keverékén, a befűszerezett csirkemelleket 30 másodpercenként megfordítva sütni kezdjük, egészen addig amíg kérget nem sütünk rájuk, miközben a belsejük nem készül még el teljesen (ehhez összesen kb. 2-2 percig kell őket sütni oldalanként). A csirkét a serpenyővel együtt 130 fokos sütőbe tesszük, és 15-20 percig sütjük. A karfiolt rózsáira szedjük és késes aprítógépben egészen finomra aprítjuk. Egy száraz, forró serpenyőbe beleszórjuk az egész római köményt és a fekete mustármagot és addig hevítjük, míg illatozni nem kezd. Rádobjuk a vajat, hagyjuk felolvadni és finoman megbarnulni. Hozzáadjuk a mandulát, hagyjuk kissé lepirulni, majd jöhet a finomra aprított karfiol. Sózzuk és gyakran kevergetve megpároljuk, majd megsütjük. Frissen őrölt borssal ízesítjük és hozzáadjuk a mazsolát is.

vissza a listára